Blogul s-a mutat la http://calarasu.eu/blog.
Bookmark and Share

  Nokia 5800: Wi-fi pe telefon de la PC sau laptop

De ce va timp caut un tutorial sau un program cu ajutorul caruia sa imi impart conexiunea de net cu telefonul mobil sau alt laptop fara sa folosesc un Router Wireless. Si am gasit solutia, fara sa fie nevoie sa folosesc vreun program ci necesita cateva setari din Windows. Toate aceste setari dureaza vreo 5 minute. Timpul depinde de nivelul tau de cunostinte despre Windows XP. Sper sa va ajute.
  1. Click Start->Control Panel->Network Connections.
  2. Dati click dreapta pe conexiunea dumneavoastra de cablu( pe dial-up nu am incercat, doar pe fiberlink de la RDS) si apoi selectati Properties.
  3. Selectati Advanced, apoi bifati Allow other network users to connect through this computer's Internet connection si debifati Allow other network users to control or disable this shared Internet connection.
  4. Click Ok si salvati setarile facute conexiunii.
  5. Acum dati click pe conexiunea inactiva de wireless si selectati Properties.
  6. Click pe Wireless Networks.
  7. Selectati Add de sub meniul de Preferred Networks.
  8. Dati un nume retelei dumneavoastra completand campul Network Name(SSID), eu am pus zvoon.
  9. Bifati This is a computer-to-computer (ad-hoc) network si apoi debifati The key will be provided for me automatically.
  10. La Network Authentication selectati Open iar la Data encryption selectati WEP.
  11. Acum trebuie sa va parolati reteaua ca nu cumva sa intre cineva pe ea. Desi aceasta metoda nu este una sigura pentru ca se poate sparge parola, daca locuiti intr-o zona in care nu prea exista oameni capabili de asa ceva atunci aceasta masura de securitate este destul de buna. Parola se introduce Network key si se reintroduce la Confirm network key.
  12. Click Ok ca sa salvati conexiunea si apoi Ok din nou.
  13. Dati dublu click pe conexiunea wireless si selectati Refresh network list. In momentul in care apare reteaua selectati Connect. Introduceti parola care aleasa la pasul 11 si selectati Connect din nou.
  14. Cautati reteaua de pe telefon, dupa care selectati Start web browsing si apoi introduceti parola cand va este ceruta.
  15. Urmatorii pasi sunt necesari doar daca apare eroarea No gateway reply. Ca sa eliminati aceasta eroare trebuie cateva configurari in plus. Selectati conexiunea wireless din meniul Network Connections, click dreapta si Properties.
  16. Apoi selectati Internet Protocol(TCP/IP) si Properties.
  17. Bifati Use folowing IP adress automatically.
  18. Introduceti la IP adress: 192.168.0.1 la Subnet mask: 255.255.255.0 si lasati campul Default gateway necompletat.
  19. La Preferred DNS puteti sa va introduceti propriul DNS tastand la Start->Run ipconfig/all. Daca nu merge atunci introduceti 192.168.0.1 la Preferred DNS si la Alternate DNS 192.169.0.2, la mine asa a mers.
  20. Click Ok si iar Ok. Dupa care urmati instructiunile de la pasii 13 si 14 pentru a va conecta.
  21. Navigare placuta.
Daca aveti nelamuriri puteti sa va adresati intrebarile la rubrica de comentarii gasita in subsolul acestui tutorial.
*Acest tutorial a fost completat, adaptat si tradus dupa cel de la Symbian Guru.

Postari asemanatoare



0 comentarii



COMENTEZI?!