Blogul s-a mutat la http://calarasu.eu/blog.
Bookmark and Share

  Full Metal Alchemist

Full Metal Alchemist este o serie de desene manga care are la baza alchimia. Alchimia este o combinatie de fizica, chimie si magie cu ajutorul careia se spune ca orice metal se putea transforma in aur. Iar principiul pe care se bazeaza este acela ar actiunii si reactiunii, sau al schimbului echivalent trebuind sa sacrifici ca sa primesti.

Aceasta serie se concentraza pe povestea a doi frati, Alphonse si Edward Elrich, care incearca sa-si readuca la viata mama. Operatiunea se numeste transmutatie, lucru care este interzis in alchmie. Mai exact o transmutatie inseamna modificarea structurii corpului omenesc sau creearea unui corp omenesc.

Transmutatia esueaza iar Edward, fratele cel mare,  isi pierde piciorul stang si mana dreapta pe cand Alphonse, fratele cel mic, tot corpul. Povestea capata un nou sens spre sfarsit cand toate secretele alchimiei sunt explicate. 

Un serial foarte bine reusit, care il recomand,  dar numai daca aveti peste 16 ani. Subiectul este matur si nu poate fi privit de oricine. Dar este un serial care te tine cu sufletul la gura pana la sfarsit. Sper sa faca si un film dupa el.


Care este cel mai bun anime?


Postari asemanatoare



1 Comentariu

  1. Anonim on 27 septembrie 2009 la 15:13

    ESTE SUPER TARE ACEST SERIAL!EXISTA CHIAR SI FILMUL ”FMA CUCERITORUL SHAMBALEI” IN CARE ED ELRIC TRECE PRIN POARTA DINTRE LUMI AJUNGIND IN LUMEA NOASTRA IMPREUNA CU FRATELE SAU.MAI MULT A APARUT SI O SERIE REEDITATA ”FMA BROTHERHOOD” DE ASEMENEA FOARTE BINE REALIZAT.CIT DESPRE ALCHIMIE,EI BINE, O STUDIEZ SI CA SI TEMA PENTRU UN FILM ESTE FOARTE BINE ALEASA SI INTERESANTA.

     


COMENTEZI?!